Anoraks love AQLN...


AQLN Internationaal heeft je aandacht getrokken blijkbaar. Bedankt voor je interesse in ons radioproject.

Promostuff

Op dit ogenblik is het nog niet mogelijk om promotiemateriaal te bekomen of te kopen. Binnenkort kan je hier zeker terecht om stickers te bestellen.

Studiobezoeken

Een bezoek aan de AQLN studio's is helaas niet mogelijk. Tanken in het M-Parc zal je weliswaar heel wat geld besparen, maar je hoeft voor ons niet zo ver te rijden. Het station is immers opgebouwd uit een centrale server waar internetgewijs een kluwen private studioruimtes aan gekoppeld werd. Dj's maken thuis hun shows en sturen ze daarna door.

Pers

Interviews met jocks / PL / MD zijn eventueel wel mogelijk, bij voorkeur antwoorden we schriftelijk op geschreven vragen. Foto's en/of live video's worden enkel vrijgegeven indien de regie door onze eigen regisseur werd verzorgd. Principieel proberen we de verspreiding van intern beeldmateriaal te beperken omdat we de magie van radio terug willen brengen.
Radio is immers zoveel mooier zonder al die visuele poespas. (Sorry Dirk...)

Contacteer Di via facebook/aqln.international.

Format

In tegenstelling tot de meeste radiostations kent AQLN niet zoiets als een format. Oh ja, we draaien wel een TOTH aan het begin van de shows, maar voor cloudcasts heeft dat in feite niet zoveel nut. Maar het klinkt wel leuk.

Een jock houdt zich uiteraard aan de muzikale lijn, maar kiest in principe zelf de platen die hij of zij aan je wil laten horen. We hanteren in feite 1 belangrijke regel: platen moeten echt AQLN typeren, jij als liefhebber moet je er steeds goed bij voelen. En als een plaat al eens afwijkt van de lijn moeten er best wel wat jingles uit de kast gehaald worden om het leed te verzachten. Jocks die te veel of net te vaak dergelijk leed veroorzaken hebben allicht geen zin in of een neus voor de typische stijl waar AQLN voor staat en zal je niet lang op de outlets horen.
Jocks die zich wel voluit voor de AQLN luisteraar inzetten koesteren we daarentegen en gaan we hopelijk heel lang op zender horen.
AQLN staat immers voor iets, het is niet zomaar een vlag die op een lading kleeft maar een echte identiteit. Jocks die de sound 'n feel bepalen van dit project vormen dan ook een vast element van die identiteit. Hoe anders is het niet bij de meeste andere radio's die met ontstellend gemak wisselen van stijl en van bezetting ?
Bij AQLN hebben de radiomakers het roer stevig in handen, het CLT-management hebben we immers stellig de deur gewezen en als cloudcaster hebben we ook op inhoudelijk vlak een vrijheid die je als licentiehouder zelden bereikt.

Petite Histoire

Waar komt AQLN vandaan ?

Eigenlijk uit de Franse stad Rijssel (Lille) waar eind jaren '80 een poging ondernomen werd om in het Engels uit te zenden. In Frankrijk is zoiets niet altijd evident, en het initiatief werd al gauw verkast naar Aachen in Duitsland (bij Vaals in Zuid-Limburg).
De concurrentie van militaire radio's daar bracht ons er al gauw toe om definitief te verhuizen naar Luxemburg, al behielden we toen wel onze naam die nog naar de karelsstad verwijst.
Enkele voormalige jocks van de beroemde 208 Luxembourg hoopten met ons de engelstalige service nieuw leven in te blazen, iets wat uiteindelijk in 2005 gelukt is.
Schone liedjes duren niet lang en we zijn daarna onder de vleugels van de CLT vandaan gekomen om een zeer bescheiden cloudcaster te worden.
Aanvankelijk alleen met shows in het Engels, sinds vorig jaar echter ook in het Nederlands en het Luxemburgs.
De nederlandstalige service, waarvan je hier de website bezoekt, hebben we Internationaal genoemd omdat Nederland en Vlaanderen uiteindelijk voor ons het buitenland vormen ;-).

AQLN is een old skool radiostation, we klinken dus eigenlijk zoals vlotte radio in de jaren '80 gemaakt werd. Grote en kleine voorbeelden waren The Mighty 690 (X-TRA Tichuana, het station dat ook voor Radio Luxembourg model stond), KHJ93 (San Diego) en Caroline 558 (de zeezender van Peter Philips), of dichter bij huis Metropolys (een op KHJ gebaseerd station in Frans Vlaanderen), De Nieuwe 24 (een New Wave radio uit de buurt van Brussel) en ergens ook wel 100,5 (onze collega's uit Eupen).

En waar gaat het heen ?

Grote ambities koesteren we niet.
Wel hopen we je nog veel toffe en vlotte radioprogramma's voor te kunnen schotelen, met die typische AQLN muziek en met leuke stemmen die al eens wat durven zeggen.

Laat het ons gerust weten indien we er volgens jou in slagen, en als je het maar niets vindt heeft vtuner nog ruim 50000 andere mogelijke keuzes voor je... :-)

In elk geval veel luistergenot !